Тялото на опозиционния лидер, който почина на 16 февруари в сибирската наказателна колония

...
Тялото на опозиционния лидер, който почина на 16 февруари в сибирската наказателна колония
Коментари Харесай

Опелото на Алексей Навални ще бъде в Москва на 1 март

Тялото на опозиционния водач, който почина на 16 февруари в сибирската наказателна колония ИК-3 " Полярен вълк ", ще бъде положено в Борисовското гробище, заяви говорителката му Кира Ярмиш в обществената мрежа " Екс ".

Борисовското гробище се намира в центъра на Москва и е едно от най-старите в града, датиращо от 16 век.

Иван Жданов, шеф на оповестения за екстремистки в Русия Фонд за битка с корупцията на Навални, заяви, че на 29 февруари, когато било планувано погребението, не се намерил нито един гробокопач да изкопае гроб в Москва. Според него повода е, че тогава Владимир Путин ще направи годишното си послание към двете камари на Народното събрание и управлението на страната и никой не желае вниманието да се отвлича от това събитие. 

 

Тялото на Навални бе предадено на майка му Людмила Навалная на 24 февруари, откакто няколко дни тя не бе позволена нито да види починалия си наследник, нито бе известно къде се намират тленните му остатъци. По нейни думи е била изнудвана от руските управляващи, че ще освободят тялото му от моргата в Салехард, единствено в случай че се съгласи да го погребе без обществена гала. 

" Никой същински християнин не би могъл да направи това, което Путин прави в този момент с тялото на Алексей ", упрекна вдовицата на Навални съветския президент и призова властите в Русия да освободят тялото му, с цел да бъде заровено.

Как тялото е било освободено не стана ясно. Властите бяха оповестили, че това може да стане едвам след определяне аргументите за гибелта му, в които Русия не откри " нищо незаконно ". Вчера пък стана ясно, че екипът на Алексей Навални не може да открие свободна траурна зала или помещение, в което да се организира поклонение пред тленните остатъци на опозиционния водач.

Отпевание Алексея состоится в церкви иконы Божией Матери «Утоли моя печали» в Марьино 1 марта в 14.00. Приходите заранее.
Похороны пройдут на Борисовском кладбище.
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)  

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР